Saaristoredut

Saaristopartio-ohjelmaa seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille

Kirkkonummi (Saaristoredu samoajille, vaeltajille ja aikuisille)

16.-18.6.2023

Viime vuonna johtajat suuntasivat itään Käärmeluodolle, tänä vuonna mennään länteen. Kuten Kolumbus matkasi länteen, niin samoajat, vaeltajat sekä aikuiset matkaavat kesäkuussa Kirkkonummelle. Tarkkaa sijaintia ei vielä paljasteta, mutta ehkä viereinen kuva antaa vihiä. Ilmoittaudu siis mukaan löytöretkelle!

Redunjohtajana toimii Peter Lindgren (peter.lindgren(at)mesikammenet.fi)

Knapperskär (Saaristoredu tarpojille)

25.-27.8.2023

Oletko kuullut Knapprskäristä? Se on pieni saari Gåsgrundin lounaispuolella. Siellä ei Mekä ole aikaisemmin käynyt telttailemassa, joten tarpojat pääsevät ensimmäisinä saaren kokemaan. Saaren läheltä eteläpuolelta vilkutusetäisyydellä kulkee laivaväylä, missä Ruotsiin menevät risteilyalukset kulkevat. Ensimmäinen yö yövytään Knapperskärillä ja toinen viereisessä Gåsgrundetissa. Sunnuntaina piipahdetaan myös perinteiseen tapaan Pentalassa (onkohan Touko lammas palannut tänä kesänä?). Pakkaa siis kamat ja lähde mukaan Knapperskärille!

Redunjohtajana toimii Kale Koivunotko (kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi)

Gåsgrund (Saaristoredu seikkailijoille)

26.-27.8.2023

Gåsgrund, ihana saari etelän lämmössä! Tältä saarelta ei puitteita puutu, saunakin löytyy. Elokuussa seikkailijat suuntaavat saaristoveneellä etelän lämpöön Gåsgrundiin. Tällä yhden yön retkellä pääsee yöpymään laavussa tai omassa riippumatossa saariston syleilyssä keskellä kaunista luonnonmaisemaa. Lauantaina päästään myös vähän melomaan saaren lähistöllä ja ilta huipentuu ohjelmalliseen iltanuotioon. Sunnuntaina poikkeamme myös Pentalassa lounaalla. Ole siis valmis, tältä reissulta ei kannata jäädä pois!

Redunjohtajana toimii Eetu Parviainen (eetu.parviainen(at)mesikammenet.fi)

Saaristoredut ovat Mesikämmenten saaristopartio-ohjelman ja lippukunnan toimintavuoden tärkeimpiä tapahtumia. Niissä saat uusia retkeily- ja melontakokemuksia sekä pääset kokemaan Espoon kauniin saariston parhaasta kuvakulmasta.

Tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset pääsevät Saaristoredulla melomaan kanootilla lähellä oleville retkeilysaarille, missä yövytään telttamajoituksessa tai omassa riippumatossa. Tarpojilla, samoajilla, vaeltajilla ja aikuisille Saaristoredut alkavat perjantaina kello 18.00 Karhunpesällä, Mesikämmenten kololla (osoitteesta Soukan rantatie 74, Espoo) ja päättyvät sunnuntaina kello 16.00 samaan paikkaan Karhunpesälle.

Seikkailijat pääsevät Saaristoredulla Espoon saaristoveellä kulkien retkeilmään lähellä oleville retkeilysaarilla, missä päästään melomaan lauantain aikana saaren lähivesillä ja yövytään telttamajoituksessa tai omassa riippumatossa. Seikkailijoilla Saaristoredut alkavat lauantaina kello 10.30 Suinonsalmen saaristovenelaiturilla (Suvisaarentie 8, Espoo) ja päättyvät sunnuntaina kello 16.30 Hanikan uimarannalle (Suvisaarentie 9, Espoo).

Ole kuitenkin nopea ilmoittautumisessa, sillä kanoottipaikkoja rajoitetusti. Mahdollisesti kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan, joten oma paikka kannattaa varmistaa saman tien. Osallistujilla ei ole osallistumismaksua, vaan kaikki redut kuuluvat jäsenmaksun maksaneille jäsenille.

Mikäli paikat täyttyvät, pystyt kuitenkin ilmoittautumaan varasijalle. Jos paikkoja vapautuu perumisen tai sairastumisen takia, on mahdollisuus varasijalta päästä mukaan redulle. Paikat täytetään varasijalta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli ilmoittautumisen tai Kuksatunnusten kanssa on ongelmia, ole yhteydessä Kale Koivunotkoon (kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi).

Varsinaisen ilmoittautumisen jälkeen aukeaa mahdollisesti jälki-ilmoittautuminen, jossa kaikki vielä vapaana olevat paikat jaetaan halukkaille. Jälki-ilmoittautumisessa paikkoja ei ole enää varattu tietylle ikäkaudelle ja johtajat voivat ilmoittautua myös nuorempien ikäkausien Saaristoreduille. Tällöin esimerkiksi samoaja voi ilmoittautua myös tarpojien Saaristoredulle, mikäli paikkoja on vielä jäljellä.

Saaristoreduille ei tarvitse aikaisempaa kokemusta melonnasta tai retkeilystä, vaan rohkesti voi lähteä ryhmän mukaan. Saaristoreduilla seikkailijoiden ja tarpojien kanssa jokaisessa kanootissa on aina johtaja kyydissä. Seikkailijat kulkevat Soukanniemestä saarille ja takaisin saaristoveneellä.

Mesikämmenillä on lainavarusteita, joita jäsenet sekä partioon tutustujat voivat lainata. Lippukunnalta löytyy 2kpl rinkkoja (1 isompi ja 1 pienempi), 1kpl makuupussi, makuualustoja reippaasti, ruokailuvälinesettejä 3kpl sekä puukkoja. Kysy rohkeasti ja varaa lainavarusteita kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi. Lainavarusteet haetaan kololta ja palautetaan redun jälkeisenä viikkona kololle pestynä.

Tarkemmat tiedot ja varustelistan osallistujille löydät alta olevista pdf-tiedostoista: