Melontaredut

Jälki-ilmoittautuminen syksyn 2021 Melontareduille on parhaillaan käynnissä!

Saaristopartio-ohjelmaa seikkailijoille ja vanhemmille ikäkausille

 • Melontareduja elokuussa
  • 6.-8.8. Melontaredu samoajille, vaeltajille ja aikuisille (ilmoittautuminen päättynyt)
  • 13.-15.8. Melontaredu tarpojille (jälki-ilmoittautuminen päättyy su 8.8.)
  • 27.-29.8. Melontaredu (jälki-ilmoittautuminen päättyy pe 20.8.)

Melontaredut on Mesikämmenten uuden saaristopartio-ohjelman ja lippukunnan toimintavuoden tärkeimpiä tapahtumia. Melontaredulla pääset parhaassa porukassa melomaan kanootilla lähellä oleville retkeilysaarille, missä yövytään telttamajoituksessa tai omassa riippumatossa. Melontaredut alkavat perjantaina kello 18.00 Karhunpesällä, Mesikämmenten kololla (osoitteesta Soukan rantatie 74). Melontaredut päättyvät sunnuntaina kello 16.00 samaan paikkaan Karhunpesälle.

Ole kuitenkin nopea ilmoittautumisessa, sillä mukaan mahtuu vain 10 ensimmäistä ilmoittautunutta seikkailijoiden sekä tarpojien Melontareduille ja 13 johtajien Melontaredulle (kanoottipaikkoja rajoitetusti). Mahdollisesti kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan, joten oma paikka kannattaa varmistaa saman tien. Osallistujilla ei ole osallistumismaksua, vaan kaikki redut kuuluvat jäsenmaksun maksaneille.

Mikäli paikat täyttyvät, pystyt kuitenkin ilmoittautumaan varasijalle. Jos paikkoja vapautuu perumisen tai sairastumisen takia, on mahdollisuus varasijalta päästä mukaan redulle. Paikat täytetään varasijalta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli ilmoittautumisen tai Kuksatunnusten kanssa on ongelmia, ole yhteydessä Kale Koivunotkoon (kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi).

Varsinaisen ilmoittautumisen jälkeen aukeaa mahdollisesti jälki-ilmoittautuminen, jossa kaikki vielä vapaana olevat paikat jaetaan halukkaille. Jälki-ilmoittautumisessa paikkoja ei ole enää varattu tietylle ikäkaudelle ja vanhemmat ikäkaudet voivat ilmoittautua myös nuorempien ikäkausien Melontareduille. Tällöin esimerkiksi tarpoja voi ilmoittautua myös seikkailijoiden Melontaredulle, mikäli paikkoja on vielä jäljellä.

Jäsenten terveys on partiotoiminnassa tärkeintä ja otamme sen huomioon retken järjestelyissä. Melontaredut järjestetään vastuullisesti pienryhmissä rajatulla osallistujamäärällä sen hetkisten turvallisuusohjeistusten mukaisesti https://www.mesikammenet.fi/covid-19/. Suosittelemme, että perehdytte ohjeistukseen yhdessä perheen osallistujien kanssa ennen Melontaredun alkamista.

Melontareduille ei tarvitse aikaisempaa kokemusta melonnasta tai retkeilystä, vaan rohkesti voi lähteä ryhmän mukaan. Melontareduilla seikkailijoiden ja tarpojien kanssa jokaisessa kanootissa on aina johtaja kyydissä.

Jokaiselle Melontaredulle järjestetään ennakkoilta. Ennakkoillassa käydään läpi mm. valmistautuminen, melonnan turvallisuus, turvallisuussuunnitelma, melottava reitti ja varusteet. Osallistuminen ennakkoiltaan on turvallisuussyistä pakollinen kaikille osallistujille, jotta voi osallistua Melontaredulle. Mikäli osallistut useammalle mlontaredulle, riittää että osallistut yhteen ennakkoiltaan ennen syksyn ensimmäistä Melontareduasi.

 • Sunnuntaina 1.8. klo 18-19.30 johtajien ja tarpojien Melontaredujen ennakkoilta kololla (Soukan rantatie 74 Espoo).
 • Maanantaina 2.8. klo 18-19.30 johtajien ja tarpojien korvaava Melontaredujen ennakkoilta etänä videopuhelun kautta (Linkki: meet.google.com/ngf-tdgv-ncj).
 • Maanantaina 9.8. klo 18-19.30 tarpojien toinen korvaava Melontaredun ennakkoilta etänä videopuhelun kautta (Linkki: meet.google.com/ngf-tdgv-ncj).
 • Tiistaina 17.8. klo 18-20 seikkailijoiden Melontaredun ennakkoilta oman ryhmän partiokokouksessa kololla (Soukan rantatie 74 Espoo).
 • Sunnuntaina 22.8. klo 18-19.30 Melontaredun korvaava ennakkoilta etänä videopuhelun kautta (Linkki: meet.google.com/ngf-tdgv-ncj).

Mesikämmenillä on lainavarusteita, joita jäsenet sekä partioon tutustujat voivat lainata. Lippukunnalta löytyy 2kpl rinkkoja (1 isompi ja 1 pienempi), 1kpl makuupussi, makuualustoja reippaasti, ruokailuvälinesettejä 3kpl sekä puukkoja. Kysy rohkeasti ja varaa lainavarusteita kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi. Lainavarusteet haetaan kololta ja palautetaan redun jälkeisenä viikkona kololle pestynä.

Tarkemmat tiedot ja varustelistan osallistujille löydät alta olevasta pdf-tiedostosta: