Saaristoredut

Ilmoittautuminen kesä- ja elokuun 2022 Saaristoreduille on parhaillaan käynnissä!

Saaristopartio-ohjelmaa seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille

  • Saaristoreduja eri ikäkausille kesä- ja elokuussa
    • 10.-12.6. Saaristoredu tarpojille (ilmo päättyy 3.6.)
    • 12.-14.8. Saaristoredu samoajille, vaeltajille ja aikuisille (ilmo päättyy 5.8.)
    • 26.-28.8. Saaristoredu seikkailijoille ja tarpojille (ilmo päättyy 19.8.)

Saaristoredut ovat Mesikämmenten uuden saaristopartio-ohjelman ja lippukunnan toimintavuoden tärkeimpiä tapahtumia. Niissä saat uusia retkeily- ja melontakokemuksia sekä pääset kokemaan Espoon kauniin saariston parhaasta kuvakulmasta.

Tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset pääsevät Saaristoredulla melomaan kanootilla lähellä oleville retkeilysaarille, missä yövytään telttamajoituksessa tai omassa riippumatossa. Tarpojilla, samoajilla, vaeltajilla ja aikuisille Saaristoredut alkavat perjantaina kello 18.00 Karhunpesällä, Mesikämmenten kololla (osoitteesta Soukan rantatie 74, Espoo) ja päättyvät sunnuntaina kello 16.00 samaan paikkaan Karhunpesälle.

Seikkailijat pääsevät Saaristoredulla Espoon saaristoveellä kulkien retkeilmään lähellä oleville retkeilysaarilla, missä päästään melomaan lauantain aikana saaren lähivesillä ja yövytään telttamajoituksessa tai omassa riippumatossa. Seikkailijoilla Saaristoredut alkavat lauantaina kello 10.30 Suinonsalmen saaristovenelaiturilla (Suvisaarentie 8, Espoo) ja päättyvät sunnuntaina kello 16.30 Hanikan uimarannalle (Suvisaarentie 9, Espoo).

Ole kuitenkin nopea ilmoittautumisessa, sillä kanoottipaikkoja rajoitetusti. Mahdollisesti kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan, joten oma paikka kannattaa varmistaa saman tien. Osallistujilla ei ole osallistumismaksua, vaan kaikki redut kuuluvat jäsenmaksun maksaneille jäsenille.

Mikäli paikat täyttyvät, pystyt kuitenkin ilmoittautumaan varasijalle. Jos paikkoja vapautuu perumisen tai sairastumisen takia, on mahdollisuus varasijalta päästä mukaan redulle. Paikat täytetään varasijalta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli ilmoittautumisen tai Kuksatunnusten kanssa on ongelmia, ole yhteydessä Kale Koivunotkoon (kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi).

Varsinaisen ilmoittautumisen jälkeen aukeaa mahdollisesti jälki-ilmoittautuminen, jossa kaikki vielä vapaana olevat paikat jaetaan halukkaille. Jälki-ilmoittautumisessa paikkoja ei ole enää varattu tietylle ikäkaudelle ja vanhemmat ikäkaudet voivat ilmoittautua myös nuorempien ikäkausien Saaristoreduille. Tällöin esimerkiksi samoaja voi ilmoittautua myös tarpojien Saaristoredulle, mikäli paikkoja on vielä jäljellä.

Jäsenten terveys on partiotoiminnassa tärkeintä ja otamme sen huomioon retken järjestelyissä. Saaristoredut järjestetään vastuullisesti Mesikämmenten turvallisuusohjeistusten mukaisesti https://www.mesikammenet.fi/covid-19/. Suosittelemme, että perehdytte ohjeistukseen yhdessä perheen osallistujien kanssa ennen Saaristoredun alkamista.

Saaristoreduille ei tarvitse aikaisempaa kokemusta melonnasta tai retkeilystä, vaan rohkesti voi lähteä ryhmän mukaan. Saaristoreduilla seikkailijoiden ja tarpojien kanssa jokaisessa kanootissa on aina johtaja kyydissä. Seikkailijat kulkevat Soukanniemestä saarille ja takaisin saaristoveneellä.

Mesikämmenillä on lainavarusteita, joita jäsenet sekä partioon tutustujat voivat lainata. Lippukunnalta löytyy 2kpl rinkkoja (1 isompi ja 1 pienempi), 1kpl makuupussi, makuualustoja reippaasti, ruokailuvälinesettejä 3kpl sekä puukkoja. Kysy rohkeasti ja varaa lainavarusteita kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi. Lainavarusteet haetaan kololta ja palautetaan redun jälkeisenä viikkona kololle pestynä.

Tarkemmat tiedot ja varustelistan osallistujille löydät alta olevista pdf-tiedostoista: