Iltamelonnat ja kaatumisharjoitukset

Seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille

 • Iltamelontoja kesäkaudella seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille
  • Ma 5.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Jälki-ilmo päättyy 4.6.)
  • Ma 12.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 2 (tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 9.6.)
  • Ke 14.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 9.6.)
  • Ma 19.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 16.6.)
  • Ke 21.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 16.6.) PERUTTU
 • Kaatumisharjoitukset elokuussa seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille
  • Ti 15.8. kaatumisharjoitus klo 18.00-20.00 seikkailijoille, tarpojille samoajille, vaeltajille ja aikuisille
  • To 17.8. kaatumisharjoitus klo 18.00-20.00 seikkailijoille, tarpojille samoajille, vaeltajille ja aikuisille

Iltamelonnat kuuluvat Mesikämmenten saaristopartio-ohjelmaan, missä pääset kartuttamaan omaa melontaosaamistasi tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Iltamelonnan aikana päästään rennolla tahdilla melomaan noin 1-1,5h lenkki samalla maisemia katsellen. Kannattaa ilmoittautua useampaan ikäkautesi iltamelontaan tai jopa kaikkiin! Aloitus- ja lopetuspaikkana toimii tuttu Karhunpesä, Mesikämmenten partiokolo.

Kaatumisharjoituksessa harjoitellaan kaatumistilannetta kanootilla matalassa vedessä. Harjoituksessa opitaan muiden kanoottien avustamana kääntämään kanootti oikeinpäin, tyhjentämään se vedestä ja nousemaan takaisin kanoottiin. Kaikki pääsevät harjoittelemaan avustajan ja kaatujan rooleissa. Kyseessä on turvallisuusharjoitus ja on erittäin suositeltavaa että kaikki pääsisivät osallistumaan oman ikäkautensa kaatumisharjoituksiin. Vaikka kaatuminen kanootin kanssa on epätodennäköistä, on hyvä kaikkien päästä harjoittelemaan miten toimitaan sellaisessa tilanteessa, jos niin kävisi joskus oikeasti. Harjoitusta ei tarvitse jännittää, sitä varten harjoitellaan, jotta oikeassa tilanteessa osataan toimia. Päällä olevat vaatteet tulevat kastumaan harjoituksessa, joten pue päälle jotain se mielessä. Aloitus- ja lopetuspaikkana toimii tuttu Karhunpesä, Mesikämmenten partiokolo. Kaatumisharjoituksiin ei ole erillistä ilmoittautumista, riittää että tulet ajoissa paikalle.

Ilmoittautuminen kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin, sillä paikkoja on vain 16 per iltamelonta (kanoottipaikkoja rajoitetusti)! Kaatumisharjoituksiin ei paikkamäärää ole rajoitettu, koska kaatuminen harjoitellaan erissä. Mahdollisesti kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan, joten oma paikka kannattaa varmistaa saman tien. Iltamelonnat ja kaatumisharjoitukset kuuluvat kaikille jäsenmaksun maksaneille jäsenille, joten lähde rohkeasti mukaan!

Seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset voivat ilmoittautua useampaan oman ikäkauden iltamelontaan tai vaikka kaikkiin halutessaan. 15-vuotta täyttäneet jäsenet voivat ilmoittautua itse, nuoremmat ilmoittaa hänen huoltajansa.

Ilmoittautumisen muokkaaminen
Ilmoittauduitko jo aikaisemmin iltamelontoihin, mutta nyt haluaisitkin jälkikäteen ilmoittautua useampaan tai et pääsekään kaikkiin ilmoittautumisiisi iltamelontoihin? Ilmoittautumisen muokkaus on helppoa kuksassa ja pystyt sitä kautta ilmoittautumisen jälkeen muokkamaan iltamelontoja joihin haluat osallistua.
Partiolainen tai huoltaja pääsee näkemään ja muokkaamaan ilmoittautumista kirjautumalla omilla tunnuksillaan Kuksaan (kuksa.partio.fi).
Kirjaudu sisään ja valitse sivun oikeasta yläreunasta omat tiedot ja henkilö, jonka ilmoittautumista haluat muokata. Siirry henkilön tietoihin ja valitse Tapahtumat-välilehti. Tapahtuman (Kesäkauden iltamelonnat) oikeassa yläkulmassa on Muokkaa-painike. Ilmoittautumisen muokkaaminen ja peruminen on mahdollista iltamelonnan ilmoittautumisajan loppuun, eli edellisen viikon perjantaihin, asti. Jos ilmoittautumisen muokkaus kuksassa ei onnistu, laita sähköpostia kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi.

Varsinaisen ilmoittautumisen jälkeen aukeaa mahdollisesti jälki-ilmoittautuminen, jossa kaikki vielä vapaana olevat paikat jaetaan halukkaille. Jälki-ilmoittautumisesta tulee tietoa tarkemmin sähköpostitse ja WhatsApp-ryhmässä.

Mikäli ilmoittautumisen tai Kuksatunnusten kanssa on ongelmia, ole yhteydessä Kale Koivunotkoon (kale.koivunotko(at)mesikammenet.fi).

Iltamelontoihin tarvitset mukaan:

 • Partiohuivi
 • Säänmukaiset ulkoiluvarusteet. On suositeltavaa ottaa mukaan veden- ja tuulenpitävä takki. Meloessa saattaa myös vähän roiskua vettä
 • Ulkoiluhousut tai shortsit (housut saattavat vähän kastua meloessa)
 • Ohutpohjaiset kengät jalkoihin esim. vedenpitävät crocsit / vastaavat
 • Puhelin ja sille vedenkestävä kotelo (pakollinen, vesiturvallisuus)
 • Pilli (pakollinen, vesiturvallisuus, ei saa sisältää liikkuvaa kuulaa. Esimerkiksi Biltemasta löytyy vaatimukset täyttävä hyvä ja edullinen pilli https://www.biltema.fi/vapaa-aika/Urheilu/harjoittelu/vihellyspilli-2000041163)
 • Hattu esim. lippis
 • Vähintään 1L vesipullo tai 2kpl 0,5L vesipulloja täynnä vettä
 • Aurinkoisella säällä aurinkolasit ja aurinkorasvaa
 • Vaihtovaatekerta ja pyyhe pakattuna vedenpitävään pussiin (pakollinen, vesiturvallisuus, jos kanootti kaatuu. Jos ei omista vedenpitävää pussia, niin mukaan jossain pussissa, jolloin se laitetaan ryhmän yhteiseen vedenpitävään varustesäkkiin)

Kaatumisharjoitukseen tarvitset mukaan:

 • Päälle normaalit vaatteet, jotka ei haittaa kastua
 • Pieni kassi, jonne vaihtovaatteet ja pyyhe
 • Juomapullo