Saaristopartio

Ilmoittautuminen kesäkauden 2023 saaristopartiotoimintaan on parhaillaan käynnissä!

Saaristopartio-ohjelmaa eri ikäkausille

 • Saaristoreduja kesä- ja elokuussa seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille
  • 16.-18.6. Saaristoredu samoajille, vaeltajille ja aikuisille (ilmo päättyy 2.6.)
  • 25.-27.8. Saaristoredu tarpojille (ilmo päättyy 11.8.)
  • 26.-27.8. Saaristoredu seikkailijoille (ilmo päättyy 11.8.)
 • Iltamelontoja kesäkaudella seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille
  • Ma 5.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Jälki-ilmo päättyy 4.6.)
  • Ma 12.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 2 (tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 9.6.)
  • Ke 14.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 9.6.)
  • Ma 19.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 16.6.)
  • Ke 21.6. iltamelonta klo 18.00-20.30, taso 1 (seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ilmo päättyy 16.6.) PERUTTU
 • Kaatumisharjoitukset elokuussa seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille
  • Ti 15.8. kaatumisharjoitus klo 18.00-20.00 tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille
  • To 17.8. kaatumisharjoitus klo 18.00-20.00 seikkailijoille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille

Ilmoittautuminen on nyt käynnissä, katso ylhäältä tapahtumakohtaisesti milloin se päättyy! Selaa alta lisää tietoa ja ilmoittaudu mukaan!

Saaristoredut

Lähde mukaan Mesikämmenten Saaristoreduille! Luvassa on ikimuistoinen viikonloppu meloen Espoon saaristossa. Poikkeamme viikonlopun aikana useammalla eri saarella. Ilmoittaudu siis mukaan ja tule kokemaan kesäkauden parhaat viikonloput. Saaristoreduille ei tarvitse aikaisempaa kokemusta melonnasta tai retkeilystä, vaan rohkesti voi lähteä ryhmän mukaan. Saaristoreduilla seikkailijoiden ja tarpojien kanssa jokaisessa kanootissa on aina johtaja kyydissä. Seikkailijat kulkevat saarille saaristoveneellä ja tarpojat pääsevät melomaan sinne Soukanniemestä.

Melontakokoukset

Partiokokouksissa touko- ja elokuussa kaikki seikkailijaryhmät ja tarpojavartiot pääsevät melomaan melontakokouksissa. Melontakokoukset pidetään ryhmän partiokokouksen aikana ja alkavat sekä päättyvät Mesikämmenten kololla. Melontakokouksissa päästään harjoittelemaan melontataitoja sekä melomaan lähivesillä.

Iltamelonnat ja kaatumisharjoitukset

Tutut iltamelonnat käynnistyvät taas kesäkuussa! Ryhmän partiokokousten jäädessä kesätauolle koulujen loppuessa ei sinun kuitenkaan tarvitse vielä laittaa partiota tauolle, vaan lähde mukaan iltamelontoihin kesäkaudella. Iltamelonnoissa päästään rennossa ilmapiirissä melomaan noin 1-1,5h lähivesillä mahtavia maisemia katsellen partiokavereiden kanssa.

Ennakkoillat

Ennakkoillat ovat tärkeä osa melonnan turvallisuutta. Toukokuussa ja elokuussa järjestetään ennakkoiltoja, joissa käydään läpi mm. valmistautuminen, melonnan turvallisuus ja varusteet. Osallistuminen ennakkoiltaan kerran vuodessa on turvallisuussyistä pakollinen kaikille seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille, joten pidäthän huolen että osallistut yhteen näistä ennen Saaristoredua. Syksyllä seikkailijoiksi siirtyvät ja silloin partion aloittavat osallistuvat yhteen elokuun ennakkoilloista. Riittää että osallistuu yhteen ennakkoiltaan kalenterivuoden aikana. Jos et pääse varsinaiseen ennakkoiltaan, osallistu johonkin toiseen ennakkoiltaan.

Ennakkoiltoihin ei ole erillistä ilmoittautumista, vaan riittää että tulet mukaan ajoissa aloitukseen. Myös huoltajat ovat tervetulleita osallistumaan ennakkoiltaan halutessaan.

Touko- ja kesäkuun 2023 ennakkoillat:

 • Varsinainen ennakkoilta ti 30.5. klo 18.00-19.30 Mesikämmenten kololla (Ilvekset osallistuvat ennakkoiltaan partiokokouksensa aikana).
 • Varsinainen ennakkoilta to 1.6. klo 18.00-19.30 Mesikämmenten kololla (Ankat osallistuvat ennakkoiltaan partiokokouksensa aikana).
 • 1. korvaava ennakkoilta su 4.6. klo 18.00-19.30 etänä videopuhelun kautta. Osallistumiseen vaaditaan kameran pitämistä päällä, puhemahdollisuutta ja suositellaan liittymistä tietokoneella (ennakkoilta sisältää osallistavia tehtäviä videopuhelun aikana). Varaathan rauhallisen paikan ennakkoillan ajaksi. Linkki videopuheluun meet.google.com/coe-emer-zpg.
 • 2. korvaava ennakkoilta su 11.6. klo 18.00-19.30 etänä videopuhelun kautta. Osallistumiseen vaaditaan kameran pitämistä päällä, puhemahdollisuutta ja suositellaan liittymistä tietokoneella (ennakkoilta sisältää osallistavia tehtäviä videopuhelun aikana). Varaathan rauhallisen paikan ennakkoillan ajaksi. Linkki videopuheluun meet.google.com/coe-emer-zpg.

Elokuun 2023 ennakkoillat:

 • Varsinainen ennakkoilta ti 15.8. klo 18.00-19.30 Mesikämmenten kololla (Uusi seikkailijaryhmä osallistuu ennakkoiltaan partiokokouksensa aikana).
 • 3. korvaava ennakkoilta su 20.8. klo 18.00-19.30 etänä videopuhelun kautta. Osallistumiseen vaaditaan kameran pitämistä päällä, puhemahdollisuutta ja suositellaan liittymistä tietokoneella (ennakkoilta sisältää osallistavia tehtäviä videopuhelun aikana). Varaathan rauhallisen paikan ennakkoillan ajaksi. Linkki videopuheluun meet.google.com/coe-emer-zpg.