Partiohuivi, partioasu ja merkit

Partiohuivi

Mesikämmenet tunnistaa harmaa-valkoisesta partiohuivista. Partihuivit jaetaan vuoden päätöstapahtumassa, Puurojuhlassa, jossa partiolupauksen annettua ansaitsee oman partiohuivin. Puurojuhla järjestetään vuosittain joulukuussa. Myös kevätkauden päätöskokouksessa toukokuussa on mahdollisuus ansaita partiohuivi.

Karhumerkin huiviin ansaitaan tarpojaikäkauden aikana Mesikämmenten perinteisessä ja salaisessa Peijaisissa.

Partioasu

Nykyisin suomalaista partioasua käytetään kokouksissa ja erityisen juhlavissa partiotilaisuuksissa. Partioasuun kuuluu partiopaita, partiohuivi, partiovyö, pilli (tarpojat – johtajat), pillinaru (tarpojat – johtajat) ja sen kanssa käytettävät siistit housut tai hame ja siistit kengät. Mesikämmenet käyttävät kuvan mukaista ruskeaa partiopaitaa (seikkailijoista ylöspäin). Sudenpennut (7-9 v.) käyttävät kuvan mukaista sinistä partiopaitaa. Oma partiopaita hankitaan Scandinavian Outdoor – kaupasta.

Partiomerkit

Partioasuihin kiinnitettävien merkkien jako kuuluu säännöllisenä osana Mesikämmenten ohjelmaa. Merkkien avulla annetaan tunnustusta saavutetusta tavoitteesta ja kannustetaan eteenpäin. Partiomerkkejä jaetaan kokouksissa ja erilaisissa tapahtumissa.