Partiohuivi, partioasu ja merkit

Partiohuivi

Mesikämmenet tunnistaa harmaa-valkoisesta partiohuivista. Partiohuivi saadaan syksyllä Puurojuhlassa tai keväällä Kesäkauden avajaisissa (riippuen onko aloittanut partion syksyllä vai keväällä), jossa partiolupauksen annettua saa oman partiohuivin. Puurojuhla järjestetään vuosittain joulukuussa ja Kesäkauden avajaiset vuosittain toukokuussa.

Etkö päässyt ensimmäiseen Puurojuhlaasi tai Kesäkauden avajaisiin? Partiolupaus on myös mahdollista antaa Lippukunnan varsinaisessa kokouksessa helmikuussa tai Pentala-päivässä elokuussa.

Partioasu

Nykyisin suomalaista partioasua käytetään kokouksissa ja erityisen juhlavissa partiotilaisuuksissa. Partioasuun kuuluu partiopaita, partiohuivi, partiovyö, pilli (tarpojat – johtajat), pillinaru (tarpojat – johtajat) ja sen kanssa käytettävät siistit housut tai hame ja siistit kengät. Mesikämmenet käyttävät kuvan mukaista ruskeaa partiopaitaa (seikkailijoista ylöspäin). Sudenpennut (7-9 v.) käyttävät kuvan mukaista sinistä partiopaitaa. Oma partiopaita hankitaan Scandinavian Outdoor – kaupasta.

Partiomerkit

Partioasuihin kiinnitettävien merkkien jako kuuluu säännöllisenä osana Mesikämmenten ohjelmaa. Merkkien avulla annetaan tunnustusta saavutetusta tavoitteesta ja kannustetaan eteenpäin. Partiomerkkejä jaetaan kokouksissa ja erilaisissa tapahtumissa.