Lapset ja nuoret


Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, jossa voi tehdä ja kokea melkein mitä vain! Partio on täynnä ystävyyttä, naurua, seikkailua, yhdessä tekemistä, luonnossa liikkumista sekä unohtumattomia elämyksiä.

Liity mukaan
Mesikämmenet järjetävät laadukasta, erähenkistä, partiotoimintaa lapsille ja nuorille. Partiotoiminta ja ryhmät toimivat syksyisin ja keväisin samaan aikaan kuin koulutkin. Koska vain voi ilmoittautua mukaan ja varata paikka elämäsi seikkailulle!

 

 

 

 

 

Partiossa saat:

uusia kavereita
seikkailla ja pitää hauskaa
ikimuistoisia leirielämyksiä
kansainvälisiä kokemuksia
tehdä itse ja vaikuttaa
elämäsi seikkailun

Partion ohjelma ja aktiviteetit on suunnattu pääasiassa 7–22-vuotialle lapsille ja nuorille, mutta mukaan voi tulla minkä ikäisenä tahansa. Kaikki tarvittavat taidot tulevat tutuiksi vaikka aloittaisit harrastuksen myöhemminkin.

Löydä uusia kavereita
Jokaisella partiolaisella on oma, samanikäisistä kavereista koostuva ryhmä, jonka kanssa kokoonnutaan kerran viikossa. Muihin partiolaisiin pääsee tutustumaan erilaisissa tapahtumissa, retkillä ja leireillä. Suurimpiin tapahtumiin kokoontuu jopa tuhansia partiolaisia ympäri Suomea ja tekemistä riittää leikeistä aina ainutkertaisiin seikkailuihin asti.

Partio on yhdessä tekemistä
Partiossa kaikki tehdään yhdessä kavereiden kanssa eikä ketään jätetä yksin. Partiossa opetellaan ja harjoitellaan monipuolisesti erilaisia asioita aina retkikeittimen käytöstä ja ensiavun antamisesta ryhmässä toimimiseen ja arjen taitoihin. Viikoittaisten kokousten lisäksi partiotoiminnalle ovat keskeisiä erilaiset partiokisat, vaellukset, viikonloppuretket ja pidemmät leirit.

Partio on kaikille avointa
Mesikämmenissä partiotoimintaan voi osallistua kuka tahansa. Kaikki mahtuvat mukaan.

Partion jäsenmaksu on noin 60 euroa vuodessa.  Perheet, joissa on useampi lapsi, saavat alennusta jäsenmaksusta. Lisäksi leirimaksuihin ja muihin maksullisiin tapahtumiin on tarjolla tukirahastoja, joista voi tarvittaessa hakea apua kustannuksiin.

Kansainvälisiä kokemuksia
Partio on kansainvälinen harrastus. Maailmassa on yli 40 miljoonaa partiolaista lähes kaikissa maissa. Kansainvälisyyttä toteutetaan monella tavalla: tehdään ulkomaille partiomatkoja, kutsutaan leireille ulkomaalaisia vieraita, osallistutaan kehitysyhteistyöprojekteihin sekä järjestetään kansainvälisyyskasvatusta osana lippukunnan toimintaa.

Ulkomailla järjestetään myös monia leirejä ja tapahtumia, joihin suomalaiset partiolaiset osallistuvat. Vuonna 2015 Japanin jamboree kokosi yhteen yli 30 000 partiolaista ympäri maailmaa, suomalaisia oli joukossa noin tuhat.

Mesikämmenet tekevät kansainvälistä yhteistyötä ulkomaalaisten lippukuntien kanssa. Esimerkiksi keväällä 2016 tarpojien ja samoajien ryhmä matkusti Tallinnaan tutustumaan virolaiseen partiotoimintaan.

Myös aikuisena voi liittyä
Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita. Lue lisää partion vapaaehtoistoiminnasta.

Liity mukaan ja aloita elämäsi seikkailu!