Jäsenmaksu ja jäsenedut

Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua Partiolippukunta Mesikämmenet r.y.:n, Espoonlahden lippukunnat ry:n, Espoon Partiotuki r.y.:n, Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry:n ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy Suomen Partiolaisten, partiopiirin ja Mesikämmenten jäsenmaksu. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Liittymällä partioon, pääset osaksi suomalaista ja kansainvälistä partioyhteisöä. Jäsenmaksua vastaan voit osallistua viikoittain laadukkaaseen partiotoimintaan Mesikämmenissä. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua paikallisiin ja valtakunnallisiin retkiin, leireihin, kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin.

Jäsenmaksu 2024 (laskutetaan nykyisiltä jäseniltä syksyllä 2023 ja uusilta jäseniltä liittymisen jälkeen)

1-jäsenmaksu (7-18-vuotiaat jäsenet): 159,50€

8.1.2006-31.12.2016 syntyneet. Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat 1-jäsenmaksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden.

1-jäsenmaksu (7.1.2024 mennessä 18-vuotta täyttäneet jäsenet): 64,50€

7.1.2024 mennessä 18-vuotta täyttäneet jäsenet on vapautettu lippukunnan jäsenmaksuosuudesta ja maksavat vain Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksun 1-jäsenmaksussa 64,50€. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden.

2-jäsenmaksu (7-18-vuotiaat): 141,50€

8.1.2006-31.12.2016 syntyneet. Alennetun 2-jäsenmaksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset. Tähän maksuun ei sisälly partiolehteä.

Partiolippukunta Mesikämmenet ry:n jäsenmaksu on 95€, joka sisältyy yllä oleviin jäsenmaksuihin (1-jäsenmaksu (7-18-vuotiaat jäsenet) 64,50€+95€ ja 2-jäsenmaksu (7-18-vuotiaat jäsenet) 46,50€+95€). Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksu on 1-jäsenmaksussa 64,50€ ja 2-jäsenmaksussa 46,50€ (sisältyy yllä oleviin jäsenmaksuihin).

Koska vaeltajilla ja aikuisilla on erittäin tärkeä rooli lippukunnan toiminnan järjestämisessä ja partion mahdollistamisessa, on heidät vapautettu lippukunnan jäsenmaksuosuudesta. 7.1.2024 mennessä 18-vuotta täyttäneille jäsenille myönnetään vapautus lippukunnan jäsenmaksuosuuteen (95€). Jäsenmaksuvapautukset päivitetään jäsenrekisteriin 1.-31.8.2023 välillä vanhoille jäsenille ja uusille jäseneksi liittyneille jäsenyyden lisäämisen yhteydessä.

Jäsenmaksu sisältää

Viikkotoiminta (ryhmät)
Partioryhmien viikkotoiminta kevätkaudella ja syyskaudella.

Partiotapahtumat, viikonloppuretket ja partiotaitokisat
Kaikki Mesikämmenten järjestämä normaali partiotoiminta, pitäen sisällään partiotapahtumat, viikonloppuretket, partiotaitokisat sekä ohjattu melontatoiminta kevätkaudella 7.1.-23.6. välillä ja syyskaudella 1.8.-23.12. välillä. Ei pidä sisällä leirejä ja vaelluksia (3 yötä tai enemmän) sekä kansainvälisiä partiomatkoja, joiden osallistumismaksut maksetaan pääsääntöisesti erikseen.

Tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus
Suomen Partiolaisilla on Järjestövakuutus LähiTapiolassa. Vakuutukseen sisältyy vastuu-, tapaturma-, matkustaja- ja matkatavaraturvat. Vakuutus on voimassa partion jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla partiotoiminnassa. Partiotoiminnassa noudatetaan Suomen Partiolaisten voimassa olevia turvallisuusohjeita. Korvausta haettaessa keskusjärjestö vahvistaa, että vahinko on tapahtunut partiotoiminnassa.

Partiovakuutus on aina tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta toissijainen. Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun omasta vakuutuksesta.

Lisätietoja partiovakuutuksesta ja vahinkoilmoitusten täyttämisestä

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää partiolaiselle taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin jättää ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.  Jäsenmaksuvapautusta voi hakea alle 18-vuotiaiden partiolaisten huoltaja tai jäsen itse. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri-Kuksaan (PartioID). Jokaisesta jäsenestä tulee tehdä oma hakemus! 

Saapuneet hakemukset käsitellään luottamuksellisesti Suomen Partiolaisten toimistolla ja hakijoita tiedotetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Lisätietoja jäsenmaksuvapautuksesta ja jäsenmaksuvapautuksen hakeminen

Jäsenedut

Alennusta partiokaupoista
Partion jäsenenä saat 10 % alennusta partiokauppojen normaalihintaisista tuotteista (alennus ei koske partiotuotteita). Alennuksen saa näyttämällä partion jäsenkorttia joko paperisena tai sähköisenä versiona. Mm. Scandinavia outdoor ja Partioaitta antavat alennusta partiolaisille.

Alennusta majoituksesta
Partion jäsenenä saat 10 % alennuksen normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta sekä Kansainvälinen hostellikortin alennettuun hintaan.