Jäsenmaksu ja jäsenedut

Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua Partiolippukunta Mesikämmenet ry:n, Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry:n ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy Suomen Partiolaisten, partiopiirin ja Mesikämmenten jäsenmaksu. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Liittymällä partioon, pääset osaksi suomalaista ja kansainvälistä partioyhteisöä. Jäsenmaksua vastaan voit osallistua viikoittain laadukkaaseen partiotoimintaan Mesikämmenissä. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua paikallisiin ja valtakunnallisiin retkiin, leireihin, kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin.

Jäsenmaksu 2023 (laskutetaan nykyisiltä jäseniltä syksyllä 2022 ja uusilta jäseniltä liittymisen jälkeen)

1-jäsenmaksu: 149,50€

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat 1-jäsenmaksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden. 

2-jäsenmaksu: 131,50€

Alennetun 2-jäsenmaksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset. Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä.

Partiolippukunta Mesikämmenet ry:n jäsenmaksu on 85€, joka sisältyy yllä oleviiin jäsenmaksuihin (1-jäsenmaksu 64,50€+85€ ja 2-jäsenmaksu 46,50€+85€). Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksu on 1-jäsenmaksussa 64,50€ ja 2-jäsenmaksussa 46,50€ (sisältyy yllä oleviin jäsenmaksuihin)

Jäsenmaksuun sisältyy

Viikkotoiminta (ryhmät)
Partioryhmien viikkotoiminta kevätkaudella ja syyskaudella.

Partiotapahtumat, viikonloppuretket ja partiotaitokisat
Kaikki Mesikämmenten järjestämät normaali partiotoiminta, pitäen sisällään partiotapahtumat, viikonloppuretket, partiotaitokisat sekä ohjattu melontatoiminta kevätkaudella 7.1.-23.6. välillä ja syyskaudella 5.8.-20.12. välillä. Ei pidä sisällä leirejä ja vaelluksia (3 yötä tai enemmän), joiden osallistumismaksut maksetaan pääsääntöisesti erikseen.

Tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus
Suomen Partiolaisilla on Järjestövakuutus LähiTapiolassa. Vakuutukseen sisältyy vastuu-, tapaturma-, matkustaja- ja matkatavaraturvat. Vakuutus on voimassa partion jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla partiotoiminnassa. Partiotoiminnassa noudatetaan Suomen Partiolaisten voimassa olevia turvallisuusohjeita. Korvausta haettaessa keskusjärjestö vahvistaa, että vahinko on tapahtunut partiotoiminnassa.

Partiovakuutus on aina tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta toissijainen. Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun omasta vakuutuksesta.

Lisätietoja partiovakuutuksesta ja vahinkoilmoitusten täyttämisestä.

Vahinko- ja korvausasioissa auttaa ja neuvoo LähiTapiola. Muissa partiovakuutuskysymyksissä auttaa panu.rasanen@partio.fi.

Partio-lehti
Partio-lehti on Suomen Partiolaisten tärkein tiedotusväline ja se postitetaan täyden jäsenmaksun (I-maksun) maksaneille kotiin. Lehdestä löytyy ajankohtaisten asioiden lisäksi paljon mielenkiintoista luettavaa sekä tehtäviä perheen pienimmille.

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää partiolaiselle taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin jättää ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.  Jäsenmaksuvapautusta voi hakea alle 18-vuotiaiden partiolaisten huoltaja tai jäsen itse. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri-Kuksaan (PartioID). Jokaisesta jäsenestä tulee tehdä oma hakemus! 

Saapuneet hakemukset käsitellään luottamuksellisesti Suomen Partiolaisten toimistolla ja hakijoita tiedotetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla. Tarkemmat ohjeet ja hakulomake:

https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Jäsenedut

Alennusta partiokaupoista
Partion jäsenenä saat 10 % alennusta partiokauppojen normaalihintaisista tuotteista (alennus ei koske partiotuotteita). Alennuksen saa näyttämällä partion jäsenkorttia joko paperisena tai sähköisenä versiona.

Alennusta majoituksesta
Partion jäsenenä saat 10 % alennuksen normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta sekä Kansainvälinen hostellikortin alennettuun hintaan.